Hoe kiest u een kinderopvang?

U bent op zoek naar kinderopvang of ook wel buitenschoolse opvang (BSO) genaamd voor regio Nijmegen. U krijgt te maken met veel termen, maar het is niet allemaal hetzelfde. Sommige mensen noemen het ook wel naschoolse opvang, of tussenschoolseopvang, creche of peuterspeelzaal.

Afhankelijk van de leeftijd van uw kind is het van belang dat u ziet welk adres wat aanbiedt. De ene kinderopvang doet peuters, de andere weer alleen baby's. Abeltje kinderopvang doet het beiden. We hebben verschillende afdelingen hiervoor.

Wat zijn nu belangrijke punten?

Wat is belangrijk om op te letten bij het kiezen van een goede BSO? Allereerst let u op de prijs. Abeltje kinderopvang is een van de voordeligste van Nijmegen. Misschien nog wel belangrijker: goed en betrouwbaar ervaren personeel, een prettige omgeving gecombineerd met voldoende beweging en goede voeding.

Volgens ons is een actieve benadering waar de kinderen iets leren en zich lichamelijk en geestelijk ontwikkelen de beste. Men kan niet vroeg genoeg beginnen hiermee.

goed geregeld: een fijn idee

Daarnaast moet een kinderopvang ook voldoen aan veel regels en duidelijke protocollen hebben in geval van nood en zorgen dat het personeel hiervan goed op de hoogte is. Zodat er direct op de juiste maier gehandeld kan worden.

Onze regels en protocollen zijn openbaar voor u in te zien (zie knop pedagogische plannen & protocollen onderaan deze pagina) zodat u precies weet wat u kan verwachten. Abeltje kinderopvang staat voor transparante duidelijke en stricte regels in alle gevallen, ook bij onraad.