Kinderopvang Abeltje biedt buitenschoolse opvang aan, oftewel BSO, voor kinderen van 4 tm 13 jaar in Nijmegen. De buitenschoolse opvang, BSO Abeltje, is gevestigd in de Nutsschool in de Lankforst. In onze BSO in Nijmegen staat de ontwikkeling van uw kind centraal. Dit doen wij op basis van onze pedagogische visie die is uitgewerkt in een beleidsplan. 

Kwalitatieve, verantwoorde en pedagogisch verantwoorde BSO in Nijmegen

Buitenschoolse opvang op een kwalitatieve, verantwoorde en pedagogische wijze staat centraal bij BSO Abeltje in Nijmegen. Het is erg belangrijk dat uw kind buiten school verblijft in een aangename en stimulerende omgeving. Wij verzorgen verschillende activiteiten waar uw kind aan mee kan doen. Zo beschikken wij over een eigen moestuintje, gaan we sporten en is de ruimte efficiënt en gezellig ingericht. BSO Abeltje is erop gericht om de beste zorg voor uw kind te leveren tegen een betaalbare prijs. 

Ruime openingstijden voor uw kind van 4 tm 13 jaar

De BSO bestaat uit de stamgroep  1 'De Vlindertuin' en de stamgroep  2 'De Bloementuin' is bedoeld voor kinderen van 4 tm 13 jaar. Onze openingstijden zijn als volgt: Alle dagen ( maandag tm vrijdag) 14:00 uur tot 18:00 uur.

Tijdens schoolvakanties bieden we de gehele dag opvang. BSO Abeltje is dan geopend van 8..00 uur tot 18:00 uur. Wilt u meer informatie of wilt u een keertje langskomen?  Dan kunt op doordeweekse dagen bellen naar 06-24793899 

Multiculterele hapjesmiddag

multiculturele hapjesmiddag 2016

Dinsdag 23 Januari hadden we weer een multiculturele  hapjesmiddag.

Wat een gezelligheid en wat had iedereen lekkere hapjes gemaakt.

Kookworkshops

Ook worden er regelmatig kookworkshops georganiseerd, waarbij de kinderen leren om te werken met eten. Dingen als snijden, koken, proeven, etc. komen dan aan bod.

Moestuin: 'De Lankmoes'

Onze buitenschoolse opvang heeft een stukje grond gekregen in 'De Lankmoes'. Met de kinderen samen hebben we daar leuke plantjes geplant. We gaan er met gieters, harkjes en scheppen naartoe voor het planten en verzorgen van plantjes en het weghalen van het onkruid.
De kinderen vinden hun eigen moestuintje erg leuk!

Extra activiteiten

Regelmatig hebben we met de BSO extra activiteiten.

Sponsorloop: 'Red de Oerang Oetang'
Wij hebben een sponsorloop gehouden voor de oerang oetang en een bedrag opgehaald van 250 euro samen!

De ruimte

De ruimte waarin de BSO-kinderen verblijven bestaat uit verschillende hoeken. Er kan geknutseld worden, er is een huishoek, een bouwhoek en een rustige plek om te lezen op de bank en op een rond speelkussen. Ook een tentje voor wanneer kinderen behoefte hebben aan een beetje ruimte voor henzelf. Er zijn puzzels en spelletjes. Kortom: het ontbreekt de kinderen aan niets in de binnenruimte!

Sport: Judo

Een super leuke Judo stoei les van Student Manuel, leerling van afdeling sport en beweging van de HAN. In een echte judo zaal bij sportschool HARA. Dat gaan we nog vaker doen!

Pedagogisch beleidsplan

Wanneer u geïnteresseerd bent in onze pedagogische visie, kunt u lezen in het pedagogisch beleidsplan BSO. Te vinden onder het kopje beleidsplannen en protocollen.